Η τρόικα δεν χρειάζεται πια τον Σαμαρά και τον ρίχνει-Δείτε τι του ζητάει





Αρνητική φαίνεται να είναι η απάντηση των Βρυξελλών στην πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει μικρότερο του στόχου πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2015.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μήνυμα από τη βελγική πρωτεύουσα είναι ότι «δεν θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015».
Σύμφωνα με τις ίδιες




πληροφορίες οι Βρυξέλλες επιμένουν στην εκτίμησή τους για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 και για το λόγο αυτό τονίζουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση.
Τα τρία ζητήματα που απασχολούν τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι:
– η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» μεταρρυθμίσεων,
– το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και
– η μετά το μνημόνιο εποχή της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τις Βρυξέλλες επισημαίνεται ότι θα εξεταστεί η επέκτασή της για έναν ακόμη χρόνο. Σε ό,τι αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ενέργειας, το ζητούμενο για τις Βρυξέλλες είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης.
«Κούρεμα» ανώτατων μισθών
Εξάλλου, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι σημαντική η έγκαιρη εφαρμογή του «μεγάλου πακέτου» των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα, πχ στον τομέα της Δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης. Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μισθούς του δημοσίου και στα επιδόματα. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθών. Επί της ουσίας δηλαδή δείχνουν προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» των ανώτατων μισθών.
Περαιτέρω ενοποίηση Ταμείων
Επιπλέον, στην τρέχουσα αξιολόγηση η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές το θέμα του συνταξιοδοτικού και τη συνένωση διαφόρων συνταξιοδοτικών ταμείων. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού, οι Βρυξέλλες αναμένουν από τις Ελληνικές Αρχές τη σχετική έκθεση που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και η οποία μεταξύ άλλων θα επιδοθεί στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα.
Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα δοθεί έμφαση στο θέμα των μαζικών απολύσεων. Επιπλέον, εκφράζουν ανησυχία για την ποιότητα του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Όπως επισημαίνεται, συχνά είτε δεν υπάρχει τέτοιος διάλογος, είτε είναι «συγκρουσιακός».
ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Η τρόικα δεν χρειάζεται πια τον Σαμαρά και τον ρίχνει-Δείτε τι του ζητάει http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_8067.html#ixzz3EWV4jozl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...