Σκύλος που μυρίζει τον καρκίνο εκπαιδεύτηκε από Έλληνες αξιωματικούς!

Ενας πανέμορφος τετράποδος «στρατιώτης» με… ροκ όνομα μπορεί να «μυρίσει» τον καρκίνο του προστάτη χάρη στην εκπαίδευσή του από Ελληνες αξιωματικούς!


Ο αρσενικός ανιχνευτής της βελγικής ποιμενικής φυλής μαλινουά (Malinois), ηλικίας δύο ετών, με το όνομα Στινγκ, έχει την ικανότητα να κάνει «διάγνωση» της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου σε ποσοστό 100% μυρίζοντας δείγματα ούρων!

Αν και ο Στινγκ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σίγουρη μέθοδος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, θα συμβάλει στις προσπάθειες των επιστημόνων διεθνώς να δημιουργήσουν μια τεχνητή μύτη, η οποία θα μπορεί να φέρει εις πέρας μια τέτοια αποστολή. Αρκεί να καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν την «οσμή» του καρκίνου, την οποία, όπως αποδείχθηκε από τους στρατιωτικούς της Θεσσαλονίκης, μόνο ο σκύλος γνωρίζει!

«Οι σκύλοι φαίνεται ότι μπορούν να ανιχνεύουν μοναδικές πτητικές ουσίες που περιέχονται στο ούρο των καρκινοπαθών, αλλά η ταυτότητα και οι ιδιότητές τους απαιτούν περαιτέρω έρευνα» εξηγεί στην «Espresso» ο γενικός αρχικτηνίατρος και διευθυντής του Γ΄ Κτηνιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τερψίδης.

Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, στη Θέρμη, αξιωματικοί κτηνίατροι και υπαξιωματικοί εκπαιδευτές σκύλων πέρασαν τον Στινγκ από εκπαίδευση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία: «Η εκπαίδευση του σκύλου βασίστηκε στη μέθοδο της θετικής ενίσχυσης με ανταμοιβή, όπου ως ανταμοιβή χρησιμοποιείται ένα ελαστικό μπαλάκι διαμέτρου οκτώ εκατοστών».

Οι εκπαιδευτές χρησιμοποίησαν δείγματα ούρων ημέρας από 55 άνδρες που παρακολουθούνταν σε ιδιωτικό ιατρείο, στους οποίους είχε διαγνωσθεί ιστολογικά καρκίνος του προστάτη και δεν ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή. Ισάριθμα δείγματα ούρων λήφθηκαν και από κλινικά υγιείς άνδρες.


Ανίχνευση

Η διαδικασία των οσφρητικών δοκιμασιών κράτησε πάνω από έναν χρόνο και γινόταν σε εξωτερικό περιφραγμένο χώρο, όλες τις εποχές του έτους και με διάφορες καιρικές συνθήκες. Ο σκύλος οδηγούνταν στον στίβο εκπαίδευσης για να ανιχνεύσει το παθολογικό δείγμα ούρων, το οποίο τοποθετούνταν μεταξύ τουλάχιστον πέντε υγιών δειγμάτων μέσα σε ανοιχτούς πλαστικούς ουροσυλλέκτες, που ήταν όλοι κρυμμένοι στην κοιλότητα ανεστραμμένων τσιμεντόλιθων.

«Τους πρώτους δύο μήνες ο Στινγκ ανίχνευσε με επιτυχία 26 από τις 40 δόσεις των παθολογικών δειγμάτων ούρων, δηλαδή ποσοστό 66%. Τους επόμενους οκτώ μήνες το ποσοστό επιτυχίας ανέβηκε μεταξύ 75% και 100% και στο τελευταίο διάστημα (διάρκειας τεσσάρων μηνών) τα ποσοστά επιτυχίας ανήλθαν στο 100%» αποκαλύπτει ο διευθυντής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Εδώ και δεκαετίες, πολλές φυλές σκύλων έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την εύρεση αντικειμένων αλλά και ανθρώπων, αναζητώντας τη χαρακτηριστική οσμή τους. Σύγχρονοι ερευνητές επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις οσφρητικές δυνατότητες του σκύλου για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για τη διάγνωση νοσημάτων όπως οι επιληψίες, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος. Οι ειδικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιες ουσίες ακριβώς πετυχαίνει ο σκύλος, κάτι που προς το παρόν παραμένει άγνωστο».

Τα αποτελέσματα της εργασίας θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί το 26ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: espressonews.gr
onalert.gr

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε,
    Ψάχνετε για μια αξιόπιστη και διαπιστευμένη ιδιωτική εταιρεία δανειστή που προσφέρεται για μια δια βίου ευκαιρία; Παρέχουμε όλα τα είδη δανείων με πολύ γρήγορο και εύκολο τρόπο, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, επιχειρηματικά δάνεια, επενδυτικά δάνεια, εξυγίανση χρέους και πολλά άλλα. Έχετε αρνηθεί οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ενοποίηση ή στεγαστικό δάνειο; Μην ψάχνετε άλλο, όπως έχουμε εδώ, για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα ένα πράγμα του παρελθόντος. Προσφέρουμε δάνεια από 5.000 δολάρια σε 50.000.000 δολάρια με πολύ υψηλά επιτόκια δανείων ύψους 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου τώρα και θα χαρούμε να κάνουμε τα οικονομικά σας προβλήματα και τα παρελθόντα πράγματα, Δεν απαιτείται πιστωτικός έλεγχος, 100% εγγυημένος.
    Στείλτε μας email: (albakerloafirm@gmail.com).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...