Η μυστική υπόγεια βάση υποβρυχίων της Κριμαίας που άντεχε ακόμα και πυρηνική επίθεση





Στην Μπαλακλάβα της Κριμαίας, είχε δημιουργηθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η μυστική υπόγεια βάση υποβρυχίων της ΕΣΣΔ, που άντεχε ακόμα και σε πυρηνική επίθεση!


Σήμερα, αυτή η μυστηριώδης και κρυφή στρατιωτική βάση, όπου βρίσκονται τα σύγχρονα για την εποχή υποβρύχια 613 και 633, έχει μετατραπεί σε μουσείο.


Η βάση που έγινε για αντί-πυρηνική προστασία των υποβρυχίων, περιλαμβάνει ένα υπόγειο κανάλι νερού, μια στεγνή αποβάθρα, χώρους επισκευής, και αποθήκες για τορπίλες και άλλα όπλα. Επιπλέον, μπορούσε να στεγάσει το προσωπικό για να τους προστατεύσει από ενδεχόμενο πυρηνικό νέφος.


Βρίσκεται σε τούνελ στο βουνό Ταύρος, και στις δύο πλευρές του οποίου υπάρχουν έξοδοι. Οι τρύπες στο βράχο καλύπτονταν με συσκευές και δίκτυα καμουφλάζ.


Η κατασκευή της υπόγειας βάσης κράτησε 4 χρόνια, από το 1957 έως το 1961. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, απομακρύνθηκαν περίπου 120 χιλιάδες τόνοι βράχων. Για να διασφαλιστεί το απόρρητο, τα πάντα μεταφέρθηκαν νύχτα σε μια φορτηγίδα από την ανοιχτή θάλασσα.


Μετά το κλείσιμο της βάσης, το 1993, το μεγαλύτερο μέρος του συγκροτήματος είναι αφύλακτο. Το 2000, η εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση παραδόθηκε στις ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έγινε μουσείο, δύο χρόνια αργότερα.













apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...