Η εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ! Η αιχμή του δόρατος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων (φωτογραφίες)




Η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών είναι μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. Η εκπαίδευση είναι σκληρή και επίπονη.



Η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών είναι μια εκ των διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου του Π.Ν και συγκροτήθηκε αρκετά πρόσφατα ως διοίκηση τον Απρίλιο του 2002. Οι εγκαταστάσεις της ΔΥΚ βρίσκονται εντός της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαιδεύσεως όπως προαναφέρθηκε και κατά την εισαγωγή του άρθου και παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες όπως αρμόζουν σε μια ειδική δύναμη του 21ου αιώνα. Στην ΔΥΚ εντάσσονται οι Ομάδες Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ), η Ομάδα Αμφίβιων Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), η Ομάδα Εξουδετερώσεων Ναρκών (ΟΕΝ), τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ), και τα Υποβρύχια Οχήματα (ΥΠΟΧ), η Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ), και η Βάση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΒΥΚ) σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σχεδίαση και τις διαταγές ΓΕΕΘΑ.





Η Δ.Υ.Κ. είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία σύγχρονου οπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της. Το παλαιό πιστόλι M-1911A1 των 0,45' έχει αντικατασταθεί από το Glock 17 των 9mm, που έχει την ικανότητα βολής κάτω από την επιφάνεια του νερού και μεγαλύτερη ισχύ πυρός (γεμιστήρας 17 ή 19 φυσιγγίων). Χρησιμοποιείται επίσης το Glock 18 με δυνατότητα αυτόματης βολής και θεωρητική ταχυβολία 1300 β.α.λ., με γεμιστήρες 17, 19 ή 33 φυσιγγίων. Ως στάνταρ τυφέκιο έχει επιλεχθεί το αμερικάνικο M-16/ Μ4 στα μοντέλα A1, A2 και Carbine των 5,56 mm το οποίο συνδυάζεται με το βομβιδοβόλο M-203 των 40 mm. Για την αθόρυβη εξουδετέρωση του εχθρού οι βατραχάνθρωποι χρησιμοποιούν το MP-5SD των 9 mm που φέρει ενσωματωμένο σιγαστήρα.





Υπάρχει επίσης το αυτόματο Ingram Model 11 των 9 mm γνωστότερο ως Cobray. Στα πολυβόλα της ΔΥΚ περιλαμβάνονται τα γερμανικά πολυβόλα MG-3 των 7,62 mm, τα αμερικανικά Μ-60 των 7.62 mm, Βελγικά ελαφρά πολυβόλα FN MAG 58 των 7,62 mm ενω πρόσφατα η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών παρέλαβε τα σύγχρονα πολυβόλα Μ-249 Minimi των 5,56 mm τα οποία πλέον έχουν καταστεί ως το όπλο που χρησιμοποιεί κάθε σύγχρονη ειδική δύναμη. Ως οπλισμός υποστήριξης χρησιμοποιούνται όλμοι C6-210 Commando των 60 mm καθώς και αυτόματα βομβιδοβόλα GMG-40 mm της Hecler & Koch. Φυσικά, δεν λείπει και το γνωστό όπλο ελεύθερου σκοπευτή Μ-82 Α1 Βarett των 12,7 mm. Τέλος, σε υπηρεσία βρίσκονται εκτοξευτές ρουκετών M-72A2 των 66 mm μέχρι και εξοτικά όπλα όπως είναι οι βαλίστρες μαζί με διόπτρες ελεύθερης σκόπευσης. Για την πραγμάτωση των δολιοφθορών η μονάδα είναι εφοδιασμένη με εκρηκτικές ύλες καθώς και θαλάσσιες νάρκες προσκόλησης σε σκάφη επιφανείας.





Η ΔΥΚ εκτός από τις αποστολές της εν καιρό πολέμου προσφέρει και πλούσιο κοινωνικό έργο. Μεταξύ αυτών των κοινωνικών της αποστολών περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: επιδείξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε εκπροσώπους ξένων αρχών καθώς και στις ανώτατες πολιτικές, πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές της πατρίδα μας, επιδείξεις στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας, ασφάλεια των κωπηλατικών και ιστιοπλοϊκών αγώνων, ανευρέσεις και διασώσεις πνιγμένων και αγνοουμένων, συνδρομή στις θεομηνίες, ασφάλεια υψηλών προσώπων, εξουδετερώσεις ανευρεθέντων εκρηκτικών τυποποιημένων μηχανισμών σε θαλάσσιες περιοχές, συνδρομή σε καταδυτικές δραστηριότητες αρχαιολόγων και τέλος ασφάλεια εμπορικών πλοίων.





Επιπροσθέτως, οι αποστολές της ΔΥΚ εν καιρό ειρήνης περιλαμβάνουν την επιτήρηση των ακτών και την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων, την συμμετοχή στις Νατοϊκές και Ευρωπαικές αποστολές για την ασφάλεια της ναυσιπλοιϊας, την ασφάλεια των πολεμικών πλοίων που πλέουν σε περιοχές έντασης, την εκτέλεση νηοψιών, την δυνατότητα ανάληψης αντιτρομοκρατικών αποστολών και την συμμετοχή σε επιχειρήσεις ναρκοθηρείας και ναρκαλιείας. Κατά την διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων η ΔΥΚ δύναται να αναλάβει τις εξής αποστολές: διενέργεια δολιοφθορών σε μονάδες επιφανείας, σε παράκτιους στόχους, σε ναυστάθμους, αποστολές ανορθοδόξου πολέμου, κατάδειξη στόχων στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, εκκαθάριση θαλασσίων περιοχών από νάρκες, συλλογή και μετάδοση πληροφοριών, προετοιμασία ενός αιγιαλού απόβασης με την εκκαθάρισή του από εμπόδια και την αναγνώρισή του και τέλος προστασία νευραλγικών φίλιων εγκαταστάσεων και οπλικών συστημάτων.

defencenews.gr


Το διαβάσαμε από το: Η εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ! Η αιχμή του δόρατος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων (φωτογραφίες) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_728.html#ixzz3kry9mMtp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...