Μεγαλείο ψυχής από μουσουλμάνους επιβάτες λεωφορείου απέναντι σε χριστιανούς την ώρα της επίθεσης ισλαμοφασιστών



Μια ομάδα κενυατών μουσουλμάνων που ταξίδευε με ένα λεωφορείο έπεσε σε ενέδρα ένοπλων ισλαμιστών, προστάτευσε τους χριστιανούς συνεπιβάτες αρνούμενη να χωριστεί σε ομάδες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Όταν οι ισλαμιστές τους ζήτησαν να διαχωριστούν σε μουσουλμάνους και χριστιανούς ώστε να σκοτώσουν τους τελευταίους, τότε σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη οι μουσουλμάνοι επιβάτες τους ξεκαθάρισαν πως είτε θα τους σκοτώσουν όλους μαζί είτε να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

Η επίθεση έγινε κοντά στο βόρειο-ανατολικό χωριό του El Wak στα σύνορα Σομαλίας - Κένυας και τελικά σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Την ευθύνη της επίθεση ανέλαβε η σομαλική ομάδα αλ-Σαμπάμπ, η οποία πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στη βόρειο-ανατολική Κένυα.

Το λεωφορείο ταξίδευε από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι στην πόλη της Μαντέρα.

Η ίδια οργάνωσε είχε εκτελέσει 148 ανθρώπους σε επίθεση κατά του Garissa University College τον περασμένο Απρίλιο αφού πρώτα ξεχώρισε τους Χριστιανούς από τους μουσουλμάνους, πολλούς εκ των οποίων ελευθέρωσε.

Επίσης σε άλλη επίθεση πριν από ένα χρόνο στο ίδιο δρομολόγιο της επιστροφής, η αλ Σαμπάμπ είχε εκτελέσει 28 μη-μουσουλμάνους που ταξιδεύουν στο Ναϊρόμπι για τις διακοπές των Χριστουγέννων.


freepen.gr

Το διαβάσαμε από το: Μεγαλείο ψυχής από μουσουλμάνους επιβάτες λεωφορείου απέναντι σε χριστιανούς την ώρα της επίθεσης ισλαμοφασιστών http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_6267.html#ixzz3v9cxZprR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...